poklona

Zděná poklona má trojdílný prospekt se zdůrazněnou střední částí. Spodní část tvoří podezdívka, na ní je situován předstupující středový hranolový pilíř, ukončený profilovanou římsou a nízkou stříškou s kovovým křížkem ve vrcholu. V přední stěně pilíře je prolomena nika na sochu (socha chybí). Niku zdůrazňuje dvojice kanelovaných pilastrů s kompozitními hlavicemi, nesoucích archivoltu s reliéfním vegetabilním dekorem. Ve spodní části dříků pilastrů jsou obdélné kazety s reliéfním dekorem s motivy oválných kartuší a akantových rozvilin. K ústřednímu pilíři přiléhají postranní zídky, ukončené nárožními pilastry, původně opatřené pásovou bosáží. Tyto nárožní pilastry jsou završeny mohutnými hranolovými římsami, na nichž jsou osazeny plastické dekorativní vázy.