tzv. Starý zámek

Jevišovický tzv. Starý zámek stojí na severním okraji historické zástavby města. Je postaven na ostrožně ze tří stran obtékané říčkou Jevišovkou. Areál Starého zámku v sobě zahrnuje komplex samotného zámku, jehož budovy jsou uspořádány do čtyřkřídlé dispozice se středním protáhlým nádvořím na půdorysu tvaru lichoběžníku a s kaplí na opyši na severovýchodě. Dále k němu náleží předhradí, od něj oddělené hlubokým příkopem, překlenutým zděným obloukovým mostem a ohradní zdí s bránou. Předhradí je tvořeno převážně jednopatrovými původně hospodářskými staveními, sevřenými do jednoho stavebního útvaru nepravidelně trojkřídlé dispozice, který obklopuje nádvoří. I předhradí bylo od městečka původně odděleno, dnes z větší části zasypaným příkopem.