dům

Zděný patrový dům je otočen do prostoru náměstí okapovou pětiosou stranou. Původní okna jsou na celém domě kompletně vyměněna. Nová okna jsou obdélná, jednoduchá a jednodílná. Ostění a parapety jsou kamenné, pravoúhlé, přetažené štukem. Hlavní vstup do domu je symetricky umístěn na okapní straně směrem do náměstí, opticky je zdůrazněn klenutým kamenným portálem. Na posledním klenáku je vytesán monogram: „J S 85“. Fasáda domu je hladká, původně opticky horizontálně členěna patrovou plochou štukovou římsou, 2006 zničenou, a korunní bohatě profilovanou římsou. Střecha domu je sedlová se dvěma vikýři, kryta pálenými taškami bobrovkami. Fasádní nátěr bílý, ostění, členící fasádní prvky: parapety, vstupní portál a korunní římsa jsou žluté, sokl světle šedivý. V zadní části k domu těsně přiléhají novější kůlny sloužící jako sklad pro potřeby obchodu. V prostoru bývalé zahrady domu je zachována studna.