zvonice

Stavba na čtvercovém půdorysu o celkem třech nadzemních podlažích s mírně rozšiřujícím se soklem, jehož výška se odvíjí na průběhu okolního terénu. Plochy stran objektu jsou orientovány podle světových stran se vstupem umístěným v ose strany severní. Okenní ostění, vždy po jednom v každém podlaží jsou umístěna rovněž symetricky v ploše jednotlivých stran a směrem vzhůru postupně co do velikosti gradují. V 1. a 2. NP jsou ostění obdélná, avšak na některých místech jsou vnitřní okenní otvory zaslepeny – 1. a 2. NP východní strany, 1. NP západní strany. Okenní otvory ve 3. NP jsou obdélné se segmentově zaklenutou horní částí. Plochy vnějších stěn zvonice jsou pokryty omítkou světle okrové barvy s v bílé omítce bosovaným nárožím. Střecha stanového tvaru je jednou odstupněná, krytá plechem, na vrcholu s makovicí a křížem. Vstup do zvonice kryjí dveře pobyté plechem, na něž navazuje prostor rozdělený na jeden a půl takt zaklenutý valenou klenbou s nevstřícnými výsečemi vytahovanými do hřebínků. Podél východní strany se nachází úzký prostor zaklenutý valeně. Podlahu tvoří naplocho kladené cihly. Vertikální komunikace je zajištěna šnekovým schodištěm částečně v síle vnitřního severozápadního koutu. Místnost ve 2.NP je již jednotraktová, zastropená dřevěným stropem uloženým na masivních trámech. V severozápadním nároží je v síle zdiva vybráno místo pro umístění tepelného zdroje – kamna? Podlaha cihelná. Přístup do 3. NP vede zčásti po zděných stupních a zčásti po dřevěném schodišti. Jedná se opět o jednotrakt zaklenutý klášterní klenbou, do něhož je umístěna zvonová stolice. Prostor všech podlaží je na každé straně výrazně rozšířen o výklenky okenních otvorů s širokými špaletami.