usedlost

Patrový roubený statek původně s č.p. 44 (později e.č. 3) otočený průčelím k průjezdní kumunikaci. Průčelí patrové, v obou patrech roubené, tříosé. Štít svisle bedněný, tři okenní otvory ve dvou patrech. Patro vyneseno na podstávkách. Hlavní vstup do objektu na V straně z prostoru dvora. Síň domu zděná, hospodářská část domu zděná, vstup do patrových komor na V straně z venkovní dřevěné pavlače přístupné zevnitř domu. Trám tvořící strop mezi přízemím a patrem z vnější strany zdoben mělkou vlnovkou. Okna v přízemní části vyměněny. Okna osazena v líci, jednoduchá, dvoukřídlá, dvoutabulková. V patře objektu zachována původní okna dvoukřídlá, šestitabulková. Dveře hlavního vstupu novodobé, dvoukřídlé. Roubení namořeno nahnědo, omazávka nabílena, zděné části omítnuty. Střecha sedlová, kryta eternitem.