kostel sv. Jana Křtitele

Areál ohrazeného kostela sv. Jana Křtitele s bývalým hřbitovem je situován v jádru obce, jižně od hlavní komunikace. Na severozápadní straně stojí zvonice, na jihozápadní straně márnice. Vně ohrazeného areálu se nachází socha sv. Jana Nepomuckého a sv. Floriána (mezi nimiž je kamenný kříž a dřevěná zvonička). Kostel má obdélnou loď a odsazený, polygonálně ukončený presbytář s opěráky. Z presbytáře je přístupná sakristie, situovaná při jihozápadním nároží lodi. Loď je přístupná dvěma protějškovými gotickými portály, uprostřed jižní a severní strany. Před severním vstupem je předsíňka, kterou na západě doplňuje další přístavba se schodištěm na kruchtu. Ve střeše kostela vystupuje drobná sanktusová věžička. Interiér kostela je plochostropý, kromě sakristie s valenou klenbou. Předmětem ochrany je areál kostela sv. Jana Křtitele - kostel, zvonice, márnice, ohradní zeď s branou, socha sv. Jana Nepomuckého a socha sv. Floriána a pozemky areálu.