ohradní a tarasní zdi s branami

Severní část rozsáhlého zámeckého parku je vymezena ohradní zdí, která v partii nad někdejším mlýnem vyrůstá z vysoké tarasní zdí vyrovnávající výškový rozdíl úrovně parku a severního podzámčí. Zeď je vyzděna převážně z cihel s korunou zpevněnou cihelnými tvarovkami, některé partie jsou ze smíšeného zdiva, tarasní zeď je převážně kamenná. Rozsáhlejší partie postrádají povrchovou úpravu, menší část před západním průčelím zámku mezi tunelem a někdejší vstupní branou je omítaná. Členěna je soklem a jednoduchou římsou, které jsou propojeny širokými lizénami s pásovou bosáží, mezi ně jsou vložena obdélná předstupující zrcadla. V této partii je také prolomena pilířová brána. Pilíře čtvercového půdorysu spočívají na plintech, ze kterých vyrůstají oblounové patky a dříky z vnější strany členěné kanelurami a ukončené plochou římsou. Na ni navazuje hladké kladí, mohutně vyložené profilované římsy na zubořezu a na nich dva odstupněné abaky. Vjezd je chráněn kamennými nárazníky.