měšťanský dům

Dvoupatrový trojkřídlý nárožní dům s historizujícím průčelím ze čtvrté čtvrtiny 19. století, má do ul. 28. října zachován renesanční portál s letopočtem 1588. Polokruhově zaklenutý otvor vstupu je lemován bosovaným kordonem, střední vyšší klenák zdoben lví hlavou s kruhem v tlamě. Pravoúhlé rámování tvoří bosované liseny, nad nimi kladí s vlysem zdobeným hlavami andílků a ženskými hlavičkami. Ve středu kladí vyšší pole, v němž je nesen erb dvěma okřídlenými ptáky se lvím tělem. Ve cviklech jsou orámované koutové obrazce. Ušlechtilá klasicistní vrata. Průčelí do ulice 28. října je čtyřosé, do ulice 8. května je pětiosé. Přízemí hlavního křídla do ulice 28. října je členěno dvěma hloubkovými zdmi, dělícími dispozici na tři stejně široké hloubkové prostory. Za levým prostorem následuje vnitřní dvůr, střední prostor je spojen se zadním křídlem domu sousedícím s č. p. 456 podklenutím nad přízemím, pravý hloubkový prostor vybíhá při ul. 8. května. Za hlavním vstupem ve středu průčelí v ul. 28. října je hloubkový prostor zaklenut dvěma křížovými klenbami. Podél něj vlevo je hloubkový prostor při ulici zaklenut valenou klenbou s vrcholnicí rovnoběžnou s ulicí, s párem trojúhelníkových lunet. Za ním je schodiště do prvního patra. Nárožní prostor objektu je plochostropý a navazuje na křídlo při ul. 8. května, zaklenuté dvěma klenbami s vrcholnicemi kolmými k ul. 8. května. Zadní křídlo při sousedu č. p. 456 je v traktu při vnitřním dvoře zaklenuto valenou klenbou s vrcholnicí rovnoběžnou s ul. 28. října přes celou hloubku křídla. V zadní části je užší prostor s cihelnou klenbou polokruhovou, s vrcholnicí kolmou k ulici. Na opačnou stranu, směrem k západnímu křídlu, vybíhá chodbička cihelně zaklenutá, ústící do sklepa příčně položeného, zaklenutého valenou polokruhovou klenbou s vrcholnicí kolmou k ul. 28. října (omítnutou.) Patra jsou plochostropá.