krucifix

Na dvojstupňové podstavě stojí hranolový sokl, nesoucí dvojdílný podstavec, ukončený segmentově vypjatou profilovanou římsou. Po stranách podstavce dvě volutová křídla. Dolní voluty křídel jsou stáčeny do čtverce, na okrajích volut boltcový motiv. Na bocích volutových křídel jsou dva oválné reliéfní medailony se zavěšeným střapcem s mašlí. Přední část podstavce je předsunuta a konvexně vypjata. Na její přední straně reliéf sv. Jana Nepomuckého, oválná kartuše s růžicí a pletencem. podstavec je zdoben penízkovým ornamentem, v rozích výplní jsou reliéfní růžice. Na jeho zadní straně je nápis: „Antonius Dittrich fundator A 1772“. Na římse sedí dva andílci, uprostřed lebka a nad ní hlavy andílků. Na podstavci je sazen kříž s kopusem Krista, ramena kříže jsou ukončena trojlisty. Materiál: pískovec. (popis Kovaříková 1988)