kříž

Před kostelem, nalevo od hlavního průčelí, stojí kříž z roku 1886, opravovaný v letech 1931 a 2010 (pozemek p. č. 105). Na podstavci je signatura „V. Kolek“. Podstavec je kamenný, zdobený obloučkovým vlysem, podobným jako má kostel. Krucifix s korpusem Ukřižovaného je litinový, zdobený reliéfním nápisem INRI, paprsky, rostlinnými motivy a andílky. Základna, ohraničená širší obrubou, je dlouhá 125 cm, široká 120 cm, vysoká 7 cm. Podstavec je dlouhý 70 cm, vysoký 41 cm. Dřík je o něco užší a vysoký 144 cm. Samotný litinový kříž (bez odstupněné římsy) je vysoký 175 cm. Celková výška tedy činí 367 cm. Na dříku je vytesán nápis: „Ponížilť sebe samého učiněn jsa poslušným až k smrti a to k smrti kříže | Filip 2. 8. | Památce † muže a † syna | KRATOCHVÍLOVÁ MARIE č. 65. | Opraveno L. P. 1931.“. Na podstavci pak letopočet „1886“.