socha sv. Floriána

U silnice do Mikulova ve svahu před domem čp. 3 je na vysoké hranolové zděné podnoži umístěný kamenný hranolový podstavec s hranolovou základnou, dřík je ve spodní části dvakrát odstupňovaný, na čelní straně členěný mělkým segmentově tvarovaným rámem a ukončený čtvercovou římsovou deskou. V rámu je vsazena pravoúhlá deska s rytým textem:Gewidmet/von Josef Janka/Sohn des Franz/zum Undenken seiner/Lebensrettung aus/dem Schiffbruche auf/der Donau bei Sursowa/in der Nacht/. Zbytek rámu je vyplněn reliéfem topících se lidí. Na římsové desce čtvercový plintus a na něm socha světce v podživotní velikosti s mírně nakročenou levou nohou. Světec v šatu římského vojáka s pláštěm sepjatým na hrudi a s helmou na hlavě. Pravou rukou leje s putýnky vodu na hořící dům u své nohy, levou rukou drží žerď praporce. Hlava je mírně zakloněna a pootočena k pravému rameni.