lázeňský dům Vltava

Zděná omítaná patrová (od severu dvoupatrová) budova, s hlavním traktem ve směru S-J a v pravém úhlu navazujícím severním patrovým křídlem, zakončeným patrovou jednoosou hranolovou věžicí. Vzhledem ke svažitosti terénu se budova od severu jeví jako dvoupatrová, od západu jako patrová se zvýšeným přízemím a od jihu jako patrová. Střecha valbová krytá alukrytem, na věžici dlátková s taškami bobrovkami. Na jižní straně východního průčelí navazuje krátké přízemní čtyřosé křídlo, kryté plochou oplechovanou střechou. Fasáda novorenesanční. Hlavní západní průčelí, obrácené přes upravený parter ke komunikaci, je řešeno reprezentativně – o 13 okenních osách s výraznějším středovým a mělkými postranními rizality. Střední trojosý rizalit vrcholí atikovým štítem s trojúhelným nástavcem a volutovými křídly, v ose přízemí polokruhem zaklenutý vstup, přístupný krátkým schodištěm, nad ním v patře krytý arkýřový balkon. Nad trojosými bočními rizality plné rovné atiky s plastickými výplněmi, v patře otevřený balkon. Stavba vyrůstá ze soklu, který na severní straně vzhledem ke svažitosti terénu přechází do úrovně přízemí. Fasády přízemí člení pásování v omítce, v ploše rizalitů bosáž, patro středního rizalitu s nárožní bosáží. Okna přízemí polokruhem zakončená v šambránách s podokenními římsami a vrcholovým klenákem, okna patra obdélná rámovaná iónskými pilastry, s podokenními parapety a přímými nadokenními římsami (ve středním rizalitu se segmentovým frontonem s vloženou kartuší, v prostřední ose krajních rizalitů se segmentovými frontony). Patra oddělují kordonové římsy, korunní římsa podložena zubořezem, ve středním rizalitu navíc i konzolkami. Severní křídlo o 17 okenních osách má obdobně řešené fasády s mělkým středním dvouosým rizalitem, zakončeným atikovým štítem s balustrádou a volutovým štítkem, a levým bočním rizalitem, završeným nízkou balustrovou atikou. Jižní křídlo o 4 okenních osách, okna obdélná s půlkruhovým záklenkem v šambráně s klenákem, fasádu člení pásování a pod korunní římsou probíhající kladí.