obytné stavení

Přízemní okapově orientovaná usedlost, situovaná v historickém centru obce. V pravé části uličního průčelí se výrazně uplatňuje předsunutý žudr. Střecha sedlová, nad žudrem v pravé části domu zvalbená ve směru do ulice. Levou část hlavního průčelí prolamuje dvojice novodobějších trojdílných oken z 2. poloviny 20. století a segmentově klenutá vjezdová vrata. Vstup do objektu je z předsunutého žudru, který není tradičně tvořen hřibovitým otvorem, nýbrž pravoúhlým otvorem, kde jsou vstupní dveře osazeny už v líci vnitřní strany obvodové zdi. Nebyla tedy zachována tradiční otevřená podsíň s výzorníky (otvory), jako je tomu u jiných památkově chráněných staveb podobného typu v obci. Patro žudru se sýpkovým patrem osvětlují 2 větrací otvory, v minulosti mezi nimi v ose nad vstupem byla i pravoúhlá nika. Břízolitová fasáda z 2. poloviny 20. století a nepůvodní okna pozměnily vizuální stránku objektu. Uvnitř objektu muselo dojít během 2. poloviny 20. století k přestavbě neboť tradičně bývalo uliční průčelí u objektů této velikosti členěno 3 okny. Okno nejblíže průjezdu sloužilo pro osvětlení komory/výměnku a další 2 okna pro osvětlení světnice. Toto členění dokládá i fotografie z roku 1961 v Kurialově Katalogu lidové architektury z roku 1989. Tato fotografie ukazuje i vstup v dnešní podobě s rovným nadpražím.