dům

Volně stojící zděný jednopatrový dům na obdélném půdorysu s nevysokou sedlovou střechou, krytou bobrovkami. Před východním a jižním průčelím situována zahrádka, obehnaná plaňkovým plotem na kamenných pilířích. Stavbu člení nízký sokl a jednoduchá korunní římsa. Okna obdélná ve špaletách, většinou čtyřtabulková, původně v šambránách (odstraněny). Hlavní severní průčelí je pětiosé se středním trojosým rizalitem, vrcholícím nízkým trojúhelným štítem, v jeho tympanonu kruhová terakotová výplň se zkříženými kladívky svázanými stuhou. V ose severního průčelí původně segmentem zaklenutý vchod se světlíkem a dvoukřídlými dveřmi, dnes užší obdélný vchod s typizovanými novodobými dveřmi. Západní průčelí čtyřosé, vrcholící trojúhelným štítem, obtaženými profilem římsy, se 2 obdélnými okénky a štukovými terči po stranách. Ve 4. okenní ose vystupuje hranolová zděná věžice záchodů s pultovou střechou, na niž od průčelí v patře navazuje stejně krytá bedněná a 3 okénky osvětlovaná pavlač na železných vzpěrách, ve spodní části s vyřezávanými motivy. Ve 2. a 3. ose přízemí v místě původního vstupu vložena novodobá zděná přístavba s dvoukřídlým oknem a bočním vstupem. Původní segmentem zaklenutá okna rámovaná šambránami byla zazděna, šambrány odstraněny. Jižní průčelí šestiosé, 4. osa zleva je slepá (v přízemí má segmentový záklenek). Východní průčelí jednoosé, vrcholící trojúhelným štítem, obtaženým profilem římsy, se 2 obdélnými okénky; při východním průčelí drobná přízemní přístavba, krytá pultem střechy.