torzo ambitu s ohradní zdí

Torzo ambitu bývalého augustiniánského kláštera tvoří kamenná zeď navazující na východní straně na kapli Nejsvětější Trojice (někdejší kapitulní síň) a procházející dále na hranici pozemku parc.č . 23 z jižní a západní strany. Zeď je výšky cca 600 cm z vnější strany u jižní stěny, 350 cm a 470 cm z vnitřní strany. Z vnější strany je neomítaná, vyzděná tak, že řada vyšších kamenů je prokládána řadou plošších. Koruna zdiva je kryta pálenou taškou. Z vnitřní strany je zeď omítnuta hladkou omítkou, na jižní stěně částečně i na západní stěně jsou v pravidelných rozestupech výběhy klenebních žeber zakončené reliéfy tváří s lidskými rysy. Ve východní zdi je zazděné okno, v jižní zdi zazděná nízká branka. V západní zdi je dodatečně zřízený vstup s plechovou bránou.