zámek

Volně stojící zděná patrová omítaná budova uprostřed parku, s dvoupatrovým středním rizalitem, postavená pravděpodobně na místě bývalé tvrze. V hlavním průčelí o 11 osách, v průčelí zahradním se 13 osami, z něhož pěti stěnami vystupuje polygonální rizalit. Boční průčelí s pěti osami. Střecha mansardová, kolmo k ní u rizalitové střední části valbová, krytina dříve tašky bobrovky, dnes prejzy. Průčelí jsou členěna patrovou římsou a v patře kladím (u rizalitu na čelní straně hlavní římsa, na zadním polygonu s konkávně probranými stěnami rovněž kladí). Hlavní římsa, která je součástí kladí se na čelní straně nad střední osou zvedá segmentově, na zadní straně tupoúhle. Kolem jednotlivých os jsou lisénové rámy. Okna v přízemí a patře s podokenními římsami a obdélnými parapetními výplněmi, v přízemí ostění s ušima a s hlavními klenáky, v patře pravoúhlé šambrány doplněné jen motivem uší, s nástavci v symetrické kompizici střídající tupoúhlé a segmentové zakřivení nadokenní římsy. Ve 2. patře rizalitu okna téměř čtvercová, v ostění s uchy. V ose vstupního průčelí portál s otvorem půlkruhově zakončeným, s mohutným hlavním klenákem, konzolovitě podpírajícím balkónek a s diamantovým řezem ve cviklech. Po stranách na diagonálně pootočených hranolovitých soklech postavy atlantů nesou iónské hlavice, na nichž (a na středním konzolovitém klenáku) spočívá kamenná, římsově profilovaná, uprostřed segmentově vypjatá deska balkonu. Na ní mezi dvěma pilířky balustráda z páskových útvarů tvaru X. Vstupní dvoukřídlá dřevěná vrata se světlíkem původní. V 1. patře na balkon francouzské okno, původně se žaluziovými vnějšími křídly. Nad ním v rozeklaném nástavci erb hrabat Schönbornů. V zadním průčelí vstupní dveře (ne vrata) v hluboké, nálevkovitě rozevřené nice se stlačeným záklenkem, po stranách po jednom pilastru s neúplnou hlavicí a na segmentovém půdorysu přízemí v patře balkon s čtyřbokými kuželkami balustrády mezi postranními pilířky.