sousoší Kalvarie

Pískovec. Mohutný sokl trojdílný o profilované patce, s bočními volutovými křídly a zvlněnou římsou. V přední straně kartuše s reliéfem srdce Páně, po stranách a nad srdcem festony. Na soklu stojí uprostřed vlastní kříž s Ukřižovaným, u paty kříže postavy P. Marie a sv. Jana. Zbytky zlacení. Na soklu u paty kříže na segmentové římse na nízkém soklíku vlevo socha P. Marie, kontrapost, pravá noha pokrčena, ruce sepnuty na prsou, šátek posunut do zátylku, hlava mírně natočena doleva a zakloněna, svatozář kruhová. Vpravo sv. Jan, kontrapost, levá noha pokrčena, ruce sepnuty před hrudí, kruhová svatozář, hlava mírně zakloněna a nakloněna doprava. Vzadu na soklu nápis: Postaveno / 18. července 1801 / nákladem / Benedikta Ploce / měšťana zde. Obnoveno 1877.