kostel sv. Jiří

Kostel se severovýchodně orientovaným presbytářem je postaven na vyvýšenině uprostřed obce. Jedná se o podélnou jednolodní stavbu s odsazeným pravoúhlým presbytářem ukončeným apsidou. K severní zdi presbytáře se přimyká hranolová věž se sakristií v podvěží, při jižní zdi lodi je přístavba schodiště na hudební kruchtu a u jižní zdi presbytáře další přízemní obdélný přístavek. Kostel je završen sedlovou, nad apsidou zvalbenou střechou, na věži je vysoká šestiboká jehlancová střecha s makovicí a křížem ve vrcholu. Presbytář je osvětlen dvěma segmentově zaklenutými okny, trojice obdobných, avšak o něco větších otvorů je prolomena ve stěnách lodi, nad okny je řada drobných svisle oválných okének. V západním průčelí je situován hlavní vstup, nad ním kasulové okno. Průčelí je završeno trojúhelným frontonem rámovaným oběžným páskem, na jeho středu je probrána půlkruhově završená nika se sochou, po stranách a ve vrcholu jsou slepá kruhová okénka, ve vrcholu kříž. Veškeré otvory jsou lemovány šambránami, na rovném překladu vstupu klenák. Fasády jsou orámovány šambránami a dále členěny soklem a bohatě profilovanou kordonovou římsou. Ze severní strany je k přízemí věže (v prostoru mezi opěráky) připojen vstupní přístavek, završený pultovou stříškou. V něm je prolomen vyvýšený vstup, osazený ve východní části dvoudílné edikuly, završené segmentovým obloukem. Nároží věže jsou lemována lizénami, první a druhé patro odděleny kordonovou římsou. V prvním a druhém patře prolomeny na severní straně kruhové okenní otvory, na západní straně jedno střílnové okénko, ve zvonicovém patře do čtyř stran okna s půlkruhovými záklenky, rámovaná lizénami a podokenní a nadokenní římsou nesenou konzolami. Korunní římsa je nad ciferníky hodin kazulovitě vypjatá. Loď je zaklenuta třemi poli plackové klenby mezi dvojitými pasy dosedajícími na přízední pilíře, presbytář jedním polem a závěr konchou, sakristie je zaklenuta valeně se styčnými výsečemi, vítězný oblouk má segmentový profil. Přístup z presbytáře do sakristie je kamenným pravoúhlým (původně sedlovým) pozdně gotickým portálkem. Na západní straně lodi je vybudována kruchta, nesená dvěma sloupy s dórskými hlavicemi a plným profilovaným parapetem, podkruchtí je plochostropé. Pod věží se nachází prostora kostnice zaklenutá valenou cihelnou klenbou.