vila

Objekt leží ve východní části města na jižní straně Husovy ulice (původně Döllingergasse). Je součástí skupiny čtyř řadových secesních domů postavených pro Josefa Scheiblera, mecenáše vedle stojícího starokatolického kostela. Jedná se o řadový dům s téměř čtvercovým půdorysem, který má polozapuštěný suterén, 1 NP, obytné podkroví a sedlovou střechu krytou červenou taškou bobrovkou. Hlavní vstup v severním uličním průčelí s původními dvoukřídlovými dveřmi je zvýrazněn portálem se štukovou výzdobou. Nad ním je balkon se zděnou prolamovanou poprsní zdí přístupný z podkroví. Vedle balkónu vyrůstá nízká okrouhlá věž s kuželovou střechou. Pokoj v podkroví prosvětluje vikýř, který je secesní parafrází volského oka. Kromě bohatého členění zdobí toto průčelí štukové dekory. Jižní zadní fasáda je téměř bez zdobných prvků a je poškozená pozdějšími úpravami. Okna jsou většinou původní, dřevěná, špaletová - trojkřídlá, čtyřkřídlá, šestikřídlá. Některá okna mají půlkulatě nebo segmentově ukončené nadpraží. Část horních výklopných křídel je členěná olověnými páskami do čtverců. Omítky byly původně probarvené ve štuku (světlé pískové), později byly opatřeny šedým vápenným nátěrem. V interiérech se dochovala základní dispozice a řada původních prvků a detailů (kamenné schody, kovové zábradlí, dveře s obložkami a původním kováním – někde s výplněmi z leptaného skla, teraco, vliskové podlahy, apod.) U předzahrádky se zachovala část původního kovového oplocení.