dům

Jedná se o dvoupatrový podsklepený objekt obdélného půdorysu s mansardovou střechou krytou eternitem a výrazným nárožním arkýřem s helmicovým zastřešením. Hladké fasády člení lizény, pilastry a výrazné římsy kubizujícího tvarosloví. Výrazně je řešeno především přízemí, kterému dominuje vstup v jihozápadním průčelí, jenž je umístěn do trojúhelně ukončeného kubistického portálu zasahujícího až do patra. Jihozápadní a jihovýchodní průčelí je v přízemí opatřeno výkladci zasazenými do kamenného obkladu s výrazným dekorem v horní části. V ose jihozápadního průčelí se dále nachází mělký rizalit vrcholící trojúhelným štítem, který je v patře osazen balkonem a mezi okny kamenným reliéfem od Jaroslava Horejce. Reliéf znázorňuje poloakt ženy s lyrou a slavíkem (?). Patra severovýchodního průčelí obíhá pavlač s dřevěným zábradlím a sloupky. Okna byla původně dvojitá dvoukřídlá (schodiště, arkýř), čtyřkřídlá a šestikřídlá s příčným břevnem v horní třetině. V současné době jsou okna i výkladce nové, tvarově i konstrukčně respektují původní řešení. Na dům ze severozápadu navazoval přízemní objekt obdobného architektonického ztvárnění, za nímž se směrem do dvora nacházela patrová tovární budova. Dispozičně byl objekt rozdělen na přízemí využité pro obchodní účely a na dvě obytná patra. V suterénu se nacházely blíže nespecifikované sklepní prostory s xylolitovými podlahami. V neděleném prostoru přízemí s parketovými podlahami se nacházela firemní prodejna. Patra přístupná po schodišti, které navazovalo na vstup jihozápadního průčelí, měla shodné dispoziční schéma. Ze schodiště se vstupovalo do předsíně, kterou ze severovýchodu obklopovala spíž, koupelna a toaleta. Z jihozápadu na ni navazovala kuchyň a z jihovýchodu pokoj (v prvním patře s balkonem) a salon. V podkroví prosvětleném výraznými trojdílnými okny se nacházely komory a prádelna s toaletou.