ambit J

Jižní ambit se sedmnácti oblouky a je sklenut kupolkami. V polovině délky ambitu, tj. v devátém poli se nachází hlavní vstupní portál. Ambit je bohatě vymalován, jak na stěnách, tak v klenbách, a nachází se zde cyklus ze života Panny Marie a Krista. 1. Izaiáš prorokuje narození Krista, 2. Anděl zvěstuje sv. Anně narození Panny Marie, 3. Modlitba sv. Jáchyma a sv. Anny, 4. Narození Panny Marie, 5. Obětování Panny Marie v chrámu, 6. Vyučování Panny Marie, 7. Zasnoubení Panny Marie se sv. Josefem, 8. Svatba Panny Marie, 9. Zvěstování Panně Marii, 10. Navštívení Panny Marie, 11. Narození Páně, 12. Obětování Ježíše v chrámě, 13. Ježíš učí v chrámě, 14. Poslední večeře, 15. Umývání nohou, 16. Ježíš těší Pannu Marii.