poutní kostel Zasnoubení Panny Marie

Barokní kostel je tvořen lodí na obdélném půdorysu, na kterou se na východní straně napojuje odsazené kněžiště s půlkruhovým závěrem. Kněžiště se na loď napojuje konvexními náběhy, na osu závěru je přistavěna pozdější menší obdélná sakristie. Kostel je zastřešen valbovou střechou, sakristie má sedlovou střechu krytou keramickou bobrovkou. Průčelí kostela jsou hladce omítaná, rytmicky členěná vysokými plochými pilastry a lisenovými rámci ve vymezených plochách. Pilastry dosedají na nevysoký hladký sokl, pronikají do mírně odsazeného štukového kladí, které plynule přechází do profilované římsy s hlavicemi pilastrů. Nároží jsou zaoblená, kladí je doplněno rytými zrcadly s vykrajovanými rohy. Hlavní západní průčelí s pravoúhlým vstupem v kamenném ostění se zvýrazněným klenákem je prolomeno dvěma elipsovými okny s kanelovanou šambránou. Západní průčelí je završeno barokním štítem s uchy na vysoké atice, ucha jsou zakončena štukovými odsazenými volutami. Na pilastry spodní části navazují na štítu dvojice užších pilastrů, které nesou završení štítu v podobě trojúhelného tympanonu. Mezi pilastry je v hlavní ose fasády vsazena půlkruhová nika sklenutá kulovou klenbou, v nice se nachází výmalba znázorňující Pannu Marii korunovanou dvěma andílky. Nika je lemována štukovým ostěním s kanelurou a zvýrazněnými paticemi a klenákem. Ostatní průčelí přejímají v základních rysech stejné rozvržení fasád, boční stěny jsou prolomeny dvěma vysokými okny se segmentovým nadpražím, okna jsou zasazena ve štukovém rámci se zdůrazněným klenákem, volutami po stranách a čabrakou v parapetu. Obdobně jsou zdobena okna prolamující půlkruhový závěr. Konvexní náběhy mezi kněžištěm a lodí jsou vybaveny vysokými půlkruhovými nikami s kulovým sklenutím. Niky jsou zasazeny ve štukovém rámci se zdůrazněnými paticemi a klenákem. Na jižní stěně se kromě dvou oken nachází boční pravoúhlý vstup v kamenném ostění se štukovým klenákem v nadpraží. Střecha vztyčená nad lodí a kněžištěm je prolomena v západní části hřebene osmibokou věžičkou s barokní bání završenou kovovým křížem. Věžička je oplechována. V místě napojení sakristie na závěr kostela je patrný zbytek štukového rámce obdobného rámcům kolem oken, samotná sakristie je hladce omítaná bez výraznějšího členění. Severní stěna je prolomena obdélným oknem, jižní stěna je vybavena samostatným pravoúhlým vstupem v kamenném ostění, nadpraží je doplněno nevelkým obdélným oknem. V podstřeší je sakristie obehnána profilovanou římsou, východní stěna je zdobena malbou ukřižovaného Krista.