dům

Zděná podsklepená patrová stavba situovaná na nároží jihozápadní strany náměstí T. G. Masaryka a Děkanské ulice se skládá ze dvou křídel půdorysně seskupených do písmene L a završuje ji sedlová střecha krytá taškami bobrovkami. Ve dvoře domu, v místě styku obou křídel, se nachází věžovitý čtvrtkruhový útvar vřetenového schodiště. Severozápadní průčelí domu orientované do náměstí se otevírá v přízemí nejspíše renesančním podloubím, po požáru města zřejmě nově překlenutým. Toto podloubí nemá návaznost na okolní fronty domů a patrně zajišťovalo lepší přístup na náměstí z úzké Děkanské ulice. Fasádu severozápadního průčelí zdobí bohatá štuková výzdoba a lizénové rámce. Objekt je součástí městské památkové zóny.