sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Na nízké kamenné podestě spočívá čtyřboký sokl. Širší dvoustupňová kvádrová základna přechází přes zvonovnici v užší vysoký hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na soklu je osazen korintský sloup, jehož hlavice je doplněna reliéfně provedenými stylizovanými oblaky a andílčími hlavičkami. Na vrcholu sloupu je osazeno sousoší Nejsvětější Trojice v ikonografickém typu „Trůn milosti.“ Bůh otec, zobrazen jako vousatý stařec oděný v dlouhém zřaseném rouchu s tiárou na hlavě, sedící na trůnu a oběma rukama mezi svými koleny přidržuje polopostavu Ukřižovaného Krista. V popředí před Ježíšovým tělem holubice, symbolizující Ducha Svatého. Na čelní straně soklu rytý rám redukovaného kasulového tvaru s majuskulním latinským nápisem s chronogramem: SACROSANCTA / TRIVNA AT QVE / OMNIPOTENS / DEITAS / TVERE / NOS //. Na zadní straně soklu německý majuskulní nápis, na boční straně soklu uvedeno: RENOVATVM / 1867 //.