kostel sv. Gotharda

Areál kostela sv. Gotharda je situován na jižním konci pravidelné, protáhlé obdélné návsi. Severně od kostela stojí železný kříž na kamenném podstavci. Kostel je poměrně rozlehlou stavbou, orientovanou presbytářem k jihu. Sestává z obdélné lodi a polygonálně ukončeného presbytáře, při kterém stojí patrová přístavba panské oratoře. K východní stěně lodi přiléhá pravoúhlá kaple Panny Marie s křížovou klenbou, původní presbytář kostela. V severovýchodním koutě půdorysu je věž, v přízemí se sakristií s archaickou valenou klenbou. Dnešní presbytář je sklenutý žebrovou klenbou z novogotické přestavby, ze které pocházejí především vnější průčelí kostela. Předmětem ochrany je areál kostela sv. Gotharda: kostel, železný kříž na kamenném podstavci a příslušný pozemek.