kočárovna

Jednopodlažní stavba na obdélném půdorysu, krytá valbovou střechou. Přiléhá východním nárožím ke hmotě jižní brány a jihozápadní stranou k zástavbě při jižní hradbě. Severozápadní dvorní průčelí je prolomeno třemi vjezdy a navýšeno vysokým štítem centrálního vikýře, přerušujícím podstřešní římsu a navazujícím na fasádu. Vikýř, podsazený římsovým páskem, je prolomen pravoúhlým otvorem s volným klenákem v nadpraží a završen je výraznou segmentovou římsou. Severovýchodní průčelí je prolomeno čtyřmi vysokými pravidelně rozmístěnými obdélnými okenními otvory. Jihovýchodní průčelí je tvořeno hradební zdí z lomového kamene a prolomeno je dvěma okenními otvory. Na jihozápadní straně k průčelí přiléhá nízká budova. Vstup do půdního prostoru je středovým vikýřem, krov je krokevní konstrukce s hambalky, ve spodní části podélně vázaný stojatou stolicí, doplněnou v plných vazbách středovými věšáky s příčnými vzpěrami. Střecha je valbová, krytá pálenou krytinou – bobrovkou.