zástavba při jižní hradbě předhradí

Jednopodlažní podlouhlá stavba na obdélném, mírně zalomeném půdorysu, krytá sedlovou střechou, je založena na mírně svažitém terénu. Střešní krytina je pálená taška bobrovka. Severozápadní dvorní průčelí je prolomeno celkem jedenácti osami, z čehož tři jsou pravoúhlé vstupy a zbývající jsou nepravidelně rozmístěné okenní otvory. Jihovýchodní průčelí je z části tvořeno hradbou z lomového kamene, doplněnou z cihel. Tři druhotně prolomené okenní otvory jsou pravidelně rozmístěny. Na severovýchodní straně k budově přiléhá nižší objekt se sedlovou střechou, jejíž hřeben dosahuje téměř ke korunní římse, nad níž je štítová zeď prolomená dvěma oválnými otvory. Na jihozápadní straně je mezi budovu a hradbu oddělující příhrádek vestavěna novostavba sociálního zařízení.