sýpka

Jednopatrová volně stojící sýpka, nad obdélným půdorysem, o 2x4 osách, vyzděná ze smíšeného zdiva, podélnou osou orientovaná ve směru V-Z. Původně v neuzavřeném dvoře před obytným stavením, kolmo k němu. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, v pultech po třech novodobých pultových vikýřích. Dnes je objekt opravený a novodobě adaptovaný. Průčelí člení hladce omítaný sokl ukončený cihelným pásem a hladké lisénové rámy. Západní štítové průčelí v plochách omítané, ostatní průčelí mají v plochách neomítané zdivo. Okenní otvory obdélné, v parapetech a nadpražích s kamennými hranoly. Původně byl objekt hladce omítaný, pravděpodobně s lisénovým rámcem v nátěru omítky, okenní otvory původně ve fasádě lemovaly jednoduché v maltě vytažené šambrány. V pravé ose východního průčelí jednoduchý obdélný vchod v kamenném neprofilovaném ostění. Západní průčelí sýpky bylo po havárii vyzděno nově z cihel na betonový základ. Východní štít, který je odsazený za líc fasády, spočívá na okrajích u hlavní římsy na pískovcových konzolách, opatřen třemi oválnými okénky.