kaple

Drobná volně stojící zděná omítaná stavba, situovaná v jihovýchodním cípu bývalého hospodářského dvora. Na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaná ve směru S-J. Střecha sedlová pokrytá drážkovými taškami. V hřebeni střechy osmiboká sanktusová věžička s jehlancovou střechou, makovicí a křížem ve vrcholu, kryto plechem. Hladké fasády člení nízký soklík, odstupňované mělce hladce bosované opěráky v nárožích a středech podélných průčelí a v podélných průčelích ještě korunní nevýrazně profilovaná římsa. Podélná průčelí mají dvě okenní osy, okna ukončena lomeným obloukem, výplně dřevěné s kružbovým motivem, za lícem zdiva, ostění profilovaná vyžlabením a oblounem. Kolem oken ploché šambrány. Vstup v jižním průčelí obdélný, nad ním tympanon, vymezený lomeným obloukem, na vnitřní hraně obloun.Ve vpadlé ploše tympanonu reliéf poprsí Krista s rostlinným dekorem na stranách. Dveře dřevěné dvoukřídlé výplňové, v horní části s otvory ukončené lomeným obloukem, za lícem zdiva. V hranách vstupu po jednom třičtvrtě sloupu (prutu) s hlavicí s listovým dekorem. Otvor orámován hladkou šambránou přecházející plynule i na tympanon. V trojúhelném neodděleném štítu štukový motiv trojlistu v kruhu, štít orámován masivním zubořezem. Na vrcholu kamenný křížek. Severní štítové průčelí hladké, s nárožními lisénami v nátěru. Štít trojúhelný, neoddělený od průčelí, šikmé strany lemované masivním zubořezem navazujícím na nárožní lisény.