kostel sv. Františka Serafínského

Kostel s klášterem se nachází východně od zámku v severovýchodní části obce. Jde o jednolodní orientovanou stavbu s pravoúhlým presbytářem. Střechy lodi i presbytáře jsou sedlové, v hřebeni střechy nad presbytářem je vysoká dřevěná hranolová věž původně s jehlancovou střechou, která dnes chybí. Střešní krytinou nad lodí jsou azbestocementové šablony, nad presbytářem plechové velkoformátové díly Hlavní vstupní průčelí - západní - má centrálně umístěný velký obdélný vstup rámovaný profilovaným kamenným portálem s profilovanou lištou po obvodu a uchy s kapkami. Nad portálem je prolomený segmentový fronton, v ploše uprostřed je knížecí znak. V supraportě (vlysu) je obdélné vystupující pole s latinským nápisem - chronogramem. Nad portálem je ve velkém vpadlém obdélném poli malba na omítce zřejmě zobrazující sv. Františka. Podél obrazu jsou dva vysoké obdélné okenní otvory, nad obrazem jeden kruhový. Štít odděluje od stěny korunní římsa, ve spodní část s odsazeným fabiónem, na který navazuje sima. Ve štítu je trojice sdružených plným obloukem ukončených okenních otvorů, rozmístěných symetricky ve dvou úrovních. Ve vertikální ose mezi spodními okny je velký štukový latinský kříž. Ve štítu presbytáře (východní průčelí) jsou symetricky podél vertikální osy provedeny dva okenní otvory s plným obloukem, nad nimi je volské oko s delší horizontální stranou. V jižním bočním průčelí kostela je při jihozápadním nároží (v prostoru kruchty) jeden velký obdélný otvor totožný s otvory v západním průčelí, následují dva menší téměř čtvercové otvory s rozevírající se špaletou a šikmým bankálem. V jižním průčelí presbytáře je stejný otvor. V severním průčelí je v prostoru kruchty rovněž velký okenní otvor, za ním je po celé délce průčelí boční přístavek (rizalit), patrový, na západním okraji převýšený. Západní díl rizalitu-kaple (zhruba na čtvercovém půdorysu) má jednu okenní osu v západním průčelí, v severním žádnou. Zbývající část rizalitu je pětiosá, s obdélnými okenními otvory, při východním nároží je velká sakristie. Loď má valenou klenbu s trojbokými výsečemi. V západní části je kruchta. Presbytář je sklenut rovněž valenou klenbou s trojbokými výsečemi. Kaple v severozápadním nároží rizalitu je sklenutá cihelnou valenou klenbou s vrcholnicí v ose sever - jih. Na stěnách kaple je v torzu dochována iluzivní fresková výmalba. Prostory severního rizalitu jsou podélně jednotraktové s enfiládou. Prostory jsou ve shodě s dalšími zaklenuty valenými klenbami s trojbokými výsečemi, zde téměř styčnými.