kaple Panny Marie Bolestné

Volně stojící kaple obdélníkového půdorysu s rovným závěrem, nad kterým se vypíná mírně představená hranolová věžička. Hlavní štítová fasáda se skosenými nárožími je hladká, prolomená dvakrát odstupňovaným hrotitým portálem s nadpražím. Nad vchodem se nachází kruhové okno s profilovanou šambránou. Boční fasády člení kvádrování ryté v omítce a jsou prolomeny po jedné okenní ose s okny s hrotitými záklenky. Zadní fasáda závěru je hladká, se zkosenými nárožími. Skrze podvěží vede do kaple další vchod, pravoúhlý s hrotitým obloukem zaklenutým v nice. Zvonicové patro věžičky se do všech stran otevírá hrotitými okny. Završuje ji stanová střecha zakončená křížem. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou střechu, ve štítě završenou rovněž křížem. Kolem kaple obíhá sokl z kamenných kvádrů. Interiér kaple klene valená klenba s vysokými hrotitými výsečemi. Mělká pravoúhlá nika završená hrotitým obloukem obsahuje zděný tumbový oltář.