hotel - zotavovna Polonia

Třípatrový řadový dům s mansardovým patrem, s hlavní fasádou do ulice Hlavní má celkem sedm okenních os (boční dvojice ve formě sdružených oken). Na střední ose v přízemí je hlavní vstup, nad ním rizalit s konvexně prohnutým nárožím, završen na střeše vížkou. Přízemí je bosované, portál flankován karyatidami, podpírajícími spodní část balkónu, boční části prolomeny velkými okny ukončenými stlačeným obloukem. Všechny skleněné výplně jsou novodobé. Balkón v 1. a 2. patře přes celou šíři fasády kopíruje tvar průčelí a je podepřen mohutnými volutovými konzolami. Zábradlí v 1. patře je plastické s ornamentální výplní, v 2. patře kovové. Fasáda 1. patra je hladká, okna se segmentovým záklenkem, plošnou šambránou a klenákem ve vrcholu. Hlavní část fasády budovy (2. a 3. patro) člení pilastry vysokého řádu na vysokých soklech s volutovou hlavicí, na níž dosedá korunní římsa. Okna 2. patra mají půlkruhové záklenky a suprafenestry zdobené štukovými ornamenty s kartuší. Okna nad nimi jsou jednodušší, ve vrcholu půlkruhu se nachází klenák. Krajní sdružené dvojice dělí střední sloup, vedlejší mají štukové suprafenestry, balkón uprostřed na půdorysu oválu má kovové zábradlí. Na korunní římsu navazuje sokl, na něj dosedají vikýřová okna mansardy se zvlněnými nadokenními římsami a štukovým ornamentem. Balkón na střeše rizalitu má kuželkovou balustrádu. V zadní (dvorní části) se nachází novodobá přístavba jídelny a provozního zázemí LD.