sýpka

Obdélná budova, vystupující boční stranou z obvodu velkého čtyřúhelného dvora, jednopatrová, uprostřed souměrné kompozice, kterou původně tvořily dvě přízemní budovy svými štítovými průčelími a mezi každou z nich a špýcharem vjezd s branou, půlkruhově zakončenou, se štítem. Špýchar uprostřed o pěti osách, střední tvoří mělký rizalit, po stranách pilastry a kolem dvojic ležatě obdélných zamřížovaných oken lisenové rámce. Nad bočními dvoujosými průčelími bohatě vykrajované trojetážové štíty na zvlněném půdorysu, s kazulovým, resp. obdélným oknem uprostřed. Na nádvorní straně uprostřed podélného průčelí vjezd s půlkruhovým pískovcovým portálem, členěným hranolovým soklem, patkami a klenákem s rytým rámcem. Portál původně omítaný, hrubě opracovaný povrch. Vrata dvoukřídlá, svlakové konstrukce, na vnější straně šikmo stromečkově bedněná, s kovanými pásovými závěsy a krabicovým zámkem. Na jižním podélném průčelí uprostřed zděná rampa a novodobý vstup. V interiéru dřevěná sýpková konstrukce s trámovými stropy a prkennými podlahami, podepřená podélným středovým průvlakem, neseným dřevěnými sloupky s pásky. Okna i vstup mají segmentové rozevírající se záklenky. V oknech ortogonální kované mříže, bankály cihelné. V přízemí betonová podlaha. Krov barokní hambalkového typu s ležatou stolicí vyspělé formy, kdy stolice tvoří v plných vazbách samostatnou konstrukci a vazba krokví a hambalku je na ni položena. Zděné štíty, které nejsou připojeny ke konstrukci, nenesou ani stopy žádného staršího krovu. Dendro datování 1764 -67.