tělocvična - sokolovna

Volně stojící ( pouze krčkem spojená se sousední vilou) zhruba obdélná, jedno až dvoupatrová stavba z cihel, stropy betonové, event. trámové. Dispozice nepravidelná. Zašedlá nastavovaná omítka, sokl z umělého kamene. Interiér: vstup zamítnut. Zřejmě ploché stropy a zčásti dochované pův. dveře. Exteriér: Jižní průčelí: pětiosé, v rozsahu tří středních os dvoupatrové, vyvrcholené velkým štítem lemovaným značně vykonzolovanou římsou, v něm ve střední ose okno a plastika sokola s rozepjatými křídly na hranolové konzole. Nad 1. patrem plasticky vystupující nápis SOKOL. Okna třídílná, díly děleny na 3 tabulky, dvojitá, do líce zapuštěná, s průběžnými hranolovými podokenními římsami. Po stranách 1. osy v 1. a 2. patře původní stožárové držáky na vlajky. Ve střední ose přízemí závětří s dvoukřídlými, zčásti prosklenými dveřmi, nad nimiž je široký balkon s kovovým zábradlím, před nimi tři pískovcové stupně. Vých. průčelí: 10-osé, 2. - 5. osu tvoří převýšený, silně vystupující rizalit. Okna bočních částí členěna ve 3 vodorovné tabulky, s hranolovými podokenními římsami. Okna rizalitu s průběžnými podokenními římsami, v přízemí devítitabulková, v 1. patře 18-tabulková. V přízemí v 6. a 9. ose dvoukřídlé dveře ukončené hranolovou římsou, 10. osu tvoří v přízemí pilířový podjezd. V patře druhotně zasřešená terasa s bedněným asymetrickým štítem. sev. průčelí: na patrových částech rovná, na dvoupatrových sedlová, na ještě více převýšené severní části stanová, krytá eternitem. vysoké, nově omítané komíny, oplechované vikýře s obdélnými okénky. nad terasou v severní části novodobý pult. ( popis L. Svobodoa 1991)