kaple Panny Marie Pomocné

Na drobném obdélném pozemku v polích nad úvozem polní cesty stojí nevelká zděná kaple, před ní jedna z původní dvojice lip. Zhruba obdélný půdorys se stlačeným zaobleným závěrem, valbové zastřešení. Zdivo opukové, vápenné omítky kombinující hrubou a hladkou strukturu, barevnost původně bílá, později okr, šmolka..), krytina pálená, z bobrovek na husté laťování. Exteriér : Fasády člení nárožní liseny, sokl a profilovaná římsa. Vstupní průčelí obráceno k severu (ke vsi), vstup má segmentový záklenek, dveře byly jednokřídlé, dřevěné, v horní části s ozdobnými mřížovými výřezy. Kolem dveří hladká šambrána s klenákem. Štít dvojetážový, dělený profilovanou římsou, spodní část má vykrojené boky, uprostřed drobná nika, horní část štítu zakončuje trojúhelný fronton.