kaplička

Drobná zděná omítaná kaplička situovaná na travnatém prostranství východně před hřbitovem u kostela sv. Kateřiny. Zhruba obdélný půdorys s vypuklým zadním čelem a oblými nárožími, střecha valbová se štítem nad vstupem, krytá prejzy. Vstupní průčelí člení po bocích pilastry, vystupující z jednoduchého hranolového soklu, jejichž hlavice jsou vytvořeny zalomením profilované korunní římsy. Pilastry prorůstají v dnes již nezřetelné podobě do štítu, který je završen zalomenou trojúhelnou římsu, s hrubě opravenou nečitelnou profilací. Vstup je půlkruhě završený, bez ostění, dvojkřídlá dřevěná dvířka osazená za špaletou mají spodní část plnou, výplňovou, horní tvoří ozdobná dřevěná mřížová výplň. Stěny kapličky člení úzké lisenové rámce.