dům

Z původní usedlosti se zděným patrovým špýcharem barokního typu se dochovalo jen roubené obytné stavení štítově orientované ke komunikaci. Hmotu původního špýcharu nahradila v 70. letech 20. stol. krychlovitá novostavba rodinného domu. Přízemní roubené stavení na velmi úzkém obdélném půdorysu, se sedlovou střechou krytou pálenými raženými taškami, která přesahem střechy do dvora kryje zápraží a se skládanou lomenicí ve štítě. Jednoduchá trojdílná dispozice. Na obytnou část navazují zděné chlévy a na konci obedněná kolna. Roubené stěny mají vrstvy vápenných pačoků. Světnice v průčelí osvětlena dvěma okny. Okenní konstrukce jsou nepůvodní, lícové, o čtyřech tabulkách, s poutcem v horní třetině. Lomenice je lehce předsazena na vyřezávaných krakorcích, dvojetážová, horní část opět předstupující, oddělená profilovanou římsou. Spodní část štítu má stromečkové bednění s lištovanými spárami, pod profilovanou římsou obloučkový vlys, pod ním dva kvadrilobické vyzírky. V horní části klasovité bednění do "V", ve středním poli svislé, s kruhovými otvory. Přesah střechy nad zápražím nesou také jednoduše vyřezávaná zhlaví stropních trámů, před chlévy mezi trámy vytvořen holubník, záklop tvoří hraněné povaly či fošny. Dvorní stěnu člení zprava okno do světnice (viz průčelí), vstup do síně (bez ostění, zakryt sítí), okno do komory. Zdivo chlévů je cihelné, komín cihelný. Interiér nezpřístupněn.