socha sv. Jana Nepomuckého Almužníka

Pískovec, životní velikost, výška 406 cm. V oplocené zahrádce na jednom stupni vyšší hranolový sokl s patkou v nárožích vyžlabenou, nahoře profilovaná římsa s nižším soklem, na něm sokl sochy a vlastní socha. Sv. Jan Nepomucký v kontrapostu, pravá noha předsunuta a pokrčena, postava světce natočena doprava, u jeho pravé nohy klečící žebrák na levém koleni, hlavu pootočenou ke světci, v pokrčených rukách drží obrácený klobouk. Světec v pravé pokrčené ruce drží peníz, který dává žebrákovi do klobouku, v levé pokrčené ruce drží mísu, kterou má opřenou o levý bok. Světec má plnovous, ústa otevřena, na halvě biret,. Úbor- spodní dlouhá klerika zapnutá na knoflíky, na ní rocheta s krajkou, přes ramena přehozená mozzetta. Vpředu na soklu v kartuši nápis: Svatý Jene / Nepomucký /Oroduj za nás! Dole pod tím: Leta Páně / 1852 . Vzadu na soklu dole: L.P.1892. Vpředu na soklu sochy jazyk ve svatozáři. (popis V. Paukrt 1988