kovárna

Přízemní zděná budova s nízkým skladovacím polopatrem,na výrazně podélném půdorysu, okapově orientovaná k návsi, v řadové zástavbě. Střecha sedlová, krytina tašková,zdivo kamenné s cihelnými doplňky, omítky hladké, vápenné, obílené. Budova je funkčně rozdělena na tři základní aditivně řazené celky: vpravo obytná část (dvě okna v průčelí a vstup), uprostřed výrobní část - kovárna (před níž je prostor otevřený do návsi dvěma segmentovými oblouky loubí), vlevo skladovací část - průjezdná stodola s dvoukřídlými dřevěnými vraty. Otevřená část před kovárnou má plochou segmentovou cihelnou klenbu. Stodola byla původně pilířová , patrně s dřevěnými výplněmi, nyní mezi pilíři z kamenného zdiva jsou výplně cihelné, se zbytky omítek.