socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová plastika světce je umístěna na profilovaném podstavci obdélného půdorysu na vyšším pilíři s volutami po stranách. Na každé z volut sedí vždy jeden andělíček, levý drží rozevřenou knihu nad hlavou a pravý má prst přiložen na rtech. Vše je opět zhotoveno z pískovce, andělíčci mají na zádech připevněna kovová pozlacená křídla. Plastika je vyvedena v podživotní velikosti. Světec s nakročenou pravou nohou je prostovlasý, když biret drží ve své pravé svěšené ruce. Kolem hlavy má kovovou pozlacenou svatozář s pěti hvězdami. Hlava světce shlíží vlevo k zemi. Je oblečen do kanovnického roucha. V levé ruce svírá krucifix opírající se o rameno. Na podstavci vpředu jeden větší a čtyři menší reliéfy okvětních listů, vzadu na podstavci je nápis: Obnoveno nákladem/ města Bohdanče/ 1886. Doplněk: na zadní stranu podstavce doplněn nápis: obnoveno městem 2004. Na krucifixu zlacený korpus. Vytvořil: P. Stodola 1994.