městský dům

Jednopatrový městský dům z cihelného omítaného zdiva, sedlová střecha původně tašková. Situován v nesouvislé řadové zástavbě boční ulice, průčelím zaplňuje zhruba polovinu šířky úzké hloubkové parcely. Uliční průčelí je dvojosé, završené volutovým štítem. Je členěno lisenovými rámy, stuhovými šambránami oken a parapetními římsami, doplněnými v nadpražích a paparpetech 1. patra páskovou ornamentikou. Mezi okny 1. patra je v nice s ozdobnou šambránou a čabrakou znovu umístěna drobná soška sv. Jana Nepomuckého. Nad jednoduchou římsou je štít členěn pilastry, svázanými parapetním pásem a lemovaný lisenovým pásem. Volutové úseky jsou podivně pojednány dvojicí kroužků, ve vrcholu je plochý motiv slunce. Boční průčelí má lisenové orámování, které přejala i novodobá přístavba.