pomník padlým I. a II. světové války

Pomník je umístěn v rohu dlážděné čtvercové plošiny v parčíku na návsi před školou. Vprotějším rohu plochy je umístěn kamenný kvádr s bronzovou plochou mísou. Po oobvodu nízký živý plůtek, pozadí tvoří neopadavá vyšší zeleň. Na masívním soklu ve tvaru kvádru z leštěného kamene je umístěna socha v nadživotní velikosti, představující klečícího raněného vojína s přilbou na skloněné hlavě, pravou rukou se opírajícího o zem. Vedle něj původně ležela bronzová puška, vypadlá z jeho ochablé ruky. Na zádech má tornu, na jejímž dně signatura (reliéfní): K. Řepa architekt, M. Baše sochař. Na bočních stěnách soklu letopočty 1914,1918 a na druhé straně 1939 - 1945, na čelních stěnách jména padlých (písmo i letopočty z litých bronzových reliéfně vystupujících písmen.