dům

Přízemní objekt, součást zástavby severní strany bývalého zemědělského dvora čp.1, z něhož se dále dochoval dům čp.1 a na východní straně mladší sýpka (není součástí památky). Stodola v jižní části dvora a další hospodářské budovy na západní straně se nedochovaly. Dnešní čp.11 je nepodsklepený objekt - zdivo ústřední části z lomového kamene, se základy údajně na pilotech, omítané, zvenčí opatřené novodobým figurálním sgrafitem, střecha sedlová, částečně zvalbená, v podkroví se štíty (nově vyzděnými) do podélných průčelí. K východu navazuje nižší vstupní přístavba, zdivo cihelné, v exteriéru shodně pojednané sgrafity a dále k východu hospodářská část. Exteriér: Vstupní průčelí: vyšší hmota starší části je trojosá, s novodobými okny a středovým štítem, který má naznačené volutové okraje a konvexkonkávně tvarovanou římsu. Ve štítu dvě nepůvodní okénka. Nižší přístavba obsahuje vstup v pískovcovém profilovaném ostění s kazetovými jednokřídlými dveřmi z 2. pol. 19. stol. a drobně členěné okno. Celé průčelí je pokryto figurálním sgrafitem. Zahradní průčelí je vlevo v přízemí v rozsahu klenuté místnosti hladce omítané a obílené, zakončené rovnou jednoduše profilovanou římsou, mezi okny doplněno novodobým figurálním reliéfem. Nástavba i další část budovy mají hladké průčelí s nevhodnými typovými nečleněnými okny a jsou pojednány novodobým sgrafitem. Navazující hospodářská část nemá památkovou hodnotu.