městský dům

Hlavní průčelí obrácené do Bělobranského náměstí je pětiosé, členěné vertikálně lizénami, které mají ve vrcholu pod lizénovým podstřešním pásem stylizované štukové hlavice napodobující voluty. Hrany fasády s kvádrovou bosáží. Okna osazena do lištových ostění s ušima ve všech rozích. Osazené okenní výplně jsou dvoukřídlé šestitabulkové. V přízemí ve druhé ose je pravoúhlý portál s pískovcovým ostěním, nad kterým je oválné okénko nadsvětlíku, rámované bohatě zdobenou kartuší se znakem tří podkov a zámku a také s číslem domu. Ve čtvrté ose je opět portál, tentokrát se štukovým ostěním s ušima v horních rozích. V patře je ve třetí ose nika s profilovaným ostěním, završená festonem, ve které stojí postava Panny Marie šlapající na zeměkouli obtočenou hadem. Dům s hlavním traktem na čtvercovém půdorysu orientovaným směrem do ulice, při východní hraně parcely navazuje dvorní obdélné křídlo. Dvorní průčelí hlavního traktu v přízemí trojosé s jedním dvoukřídlým šestitabulkovým oknem a dvěma dveřmi. Nad dřevěnými dveřmi do průchodu oválné okénko. Podél prvního patra dřevěná pavlač, v napojení na pavlač dvorního křídla na koso osazená místnůstka s dvoukřídlým šestitabulkovým oknem. První patro dvouosé s dřevěnými prosklenými dveřmi. Dvorní křídlo je v přízemí trojosé s dvěma dveřmi a jedním dvoukřídlým šestitabulkovým oknem. První patro je jednoosé s dvoukřídlým osmitabulkovým oknem, stejné okno je osazené ve štítu směrem na terasu. Zadní trakt dvorního křídla je přízemní, trojosý s dvoukřídlými šestitabulkovými okny. V čele dvorního křídla dřevěná, garážová, dvoukřídlá vrata. Fasáda je opatřena hladkou omítkou s nátěrem ve světlém okru, případně se jedná o režnou omítku v přirozené pískové barvě. Výrazné je podstřešní zápraží s obnaženými vaznými trámy, profilovaně zakončenými. Dvůr je částečně zatravněn, s kamennou dlažbou. Dvorek je přepažen dřevěným plotem s kamennou segmentově zaklenutou brankou. Střecha nad budovou u náměstí mansardová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá břidlicí a prolomená malými vikýřky s oválnými okénky.