venkovská usedlost

Přízemní okapově orientovaný dům obdélného půdorysu krytý valbovou střechou s krytinou bobrovkou. Uliční průčelí je prolomeno zleva pravoúhlým okenním otvorem, pravoúhlým vstupem 3 pravoúhlými okenními otvry a pravoúhlým vjezdem, na dům navazuje krátký úsek ohradní zdi s korunou krytou cihlovou stříškou prolomený pravoúhlou brankou. Okenní otvory uličního průčelí a branka v ohradní zdi mají oboustranné segmentově zaklenuté špalety. Do některých okenních otvorů jsou vloženy mříže s pravoúhle se protínajícími kovanými pruty a pásy doplněnými navíc místy dekorativními ovály. Průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou. Stropy jsou vesměs trámové, střední chodbička je zaklenuta segmentovou valenou klenbou.