městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkově orientované parcele. Hlavní dvouosá fasáda je opatřena okrovým nátěrem, který kontrastuje s modrou architektonických prvků. Pravou část přízemí překrývá předsazený dřevěný výkladec se vstupními dveřmi a zasklenou plochou výlohy, zpracovaná v historizujících formách. V levé ose jsou ploše zasazeny jednokřídlé novodobé vstupní dveře. Okna patra s výplněmi členěnými do T jsou osazena do šambrán s profilací, imitující pozdně gotická přetínavá ostění. Zcela chybí kordonová římsa prvního patra a tak jednoduché hladké pilastry s římsovými hlavicemi, probíhající bez přerušení přes obě patra po stranách a uprostřed fasády, začínají zcela nesmyslně v ploše fasády. Uprostřed , mezi okny 1. a 2. patra býval oválný medailon pro obraz. Okna druhého patra opět s výplněmi členěnými do T jsou zasazena do lištových šambrán (původně svázaných s nadokenními římsami). Nad výrazně vysazenou profilovanou korunní římsou, která se oblamuje nad hlavicemi pilastrů, krytou prejzy, se zvedá trojúhelně zakončený štít. V jeho středu je osazeno čtyřtabulkové ven otvíravé okénko v lištové šambráně, rámované dvěma pilastry s římsovými hlavicemi. Podobné jsou také na okrajích fasády. Trojúhelné zakončení štítu je rámováno bohatě profilovanou (ve spodní části oblamovanou) římsou a kryto prejzy. Zadní průčelí domu je téměř z poloviny zakryto sousedním čp. 110. Fasáda o dvou osách má barvu přírodního vápna, architektonické prvky jsou natřeny růžově. Malý dvorek za domem zpřístupňuje pravoúhlý otvor s jednokřídlými dveřmi. Vedle je umístěno v ploché šambráně šestitabulkové okno. Ploché šambrány mají i dvě menší okénka v patře, s dvoukřídlými dvoutabulkovými výplněmi. V trojúhelném štítu je zasazeno malé čtvercové ven otvíravé okénko do lištové šambrány, opatřené dvoukřídlou čtyřtabulkovou výplní.