městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkově orientované parcele. Hlavní dvouosá fasáda je opatřena okrovým nátěrem, který kontrastuje se starorůžovou architektonických prvků. Přízemí je zcela zakryté předsazeným výkladcem v novodobých formách, kombinujících jednoduché dřevěné profily a nečleněné skleněné tabule. V prvním a druhém patře je na hraně fasády umístěna štuková kvádrová rustika. Okna mají šestitabulkové výplně, v prvním patře osazené do odhalených pozdně gotických pískovcových ostění s přetínavými pruty, ve druhé patře do štukových ostění s podloženou lištou. Nad nevýraznou jednou odstupněnou korunní římsou se zvedá volutový štít, tvořený hladkými pilastry s římsovými hlavicemi po stranách, mezi nimi vpadlé obdélné zrcadlo, na které navazují voluty, obklopující střední oválné okénko v plochém ostění s klenákem ve vrcholu. Střední segmentově vypjatá část štítu je završena profilovanou římskou, kterou kryjí prejzy. Dům nemá zadní fasádu, protože přiléhá k levému boku vedlejšího čp. 110 v ulici Pod Sklípky. Sedlová střecha je orientována hřebenem kolmo na průčelí, opatřena novodobým hambálkovým krovem a krytinou z pálených tašek.