městský dům

Třípatrový řadový městský dům, obrácený do ulice Zámecké dvouosým průčelím. Fasáda má zelenou barvu s bílými architektonickými detaily. Přízemí prolamují tři segmentově zaklenuté otvory – vpravo širší, vlevo sdružené ostění pro výkladec a vstup do domu, otvory rámují ploché šambrány, výplně jsou nepůvodní. Plochu přízemí člení pásová rustika, na kterou navazuje kordonová římsa se spodní profilovanou částí a navazujícím plochým výstupkem. Na římsu nasedají dva hladké pilastry, které jsou mírně odsazeny od okraje fasády a rámují bez přerušení okenní osy v patrech. Pilastry jsou ukončeny římsovými hlavicemi a nad nimi náběhy, které podpírají profilovanou korunní římsu – oblamovanou s bohatou profilací, shora krytou prejzami. Okna prvního a druhého patra jsou obdélná, dvoukřídlá, čtyřtabulková, osazená do hladkých šambrán na profilované parapety. V 1. p. mají segmentové suprafenestry, ve 2. p. přímé. Okna 3. p. – atikového – mají méně plasticky výrazné parapety a jsou téměř čtvercového tvaru, osazená opět do hladké šambrány těsně pod korunní římsu. Mezi okny druhého patra je analyticky odhalena nika se záclonovým záklenkem s figurální výmalbou – kompozice představuje štítonoše v baretu a v prostříhaném raně renesančním oděvu, který drží kolčí štít se znakem lva a dvou řeznických seker. Nad korunní římsou navazuje nízká atika v podobě segmentového nástavce, který rámují na okraji fasády dva pilastry s vpadlými zrcadly, nesoucí římsu, která je z části za skrytá segmentem. Na okrajích a ve středu římsy jsou osazeny vázy (v současnosti zabezpečené obaly). Zadní fasáda je členitá, vzniklá několika přístavky. Štít má trojúhelný tvar a je ve středu prolomen dvoutabulkovým oknem v hladké šambráně. Dvorek domu je dlážděný. Střecha domu sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krov nezpřístupněn.