městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele opatřený do Zámecké ulice dvouosým průčelím. Přízemní parter je modernizován – prolamuje jej poloelipsovitě zaklenutý otvor vstupu do domu vlevo, vstupu do krámu vlevo a výkladce, rámovaný štukovým ostěním se dvěma ústupky. V patře jsou do lištových ostění osazena okna dělená do čtyř tabulek se segmentovými suprafenestrami. Ve druhém patře jsou okenní výplně totožné, osazené na profilované parapety s podparapetním vlysem, do lištových ostění s ušima a segmentovou suprafenestrou. Korunní římsa je plochá s jedním ústupkem, odděluje nad druhým patrem štít s vykrajovanými okraji a bosáží kolem obdélného okénka ve středu. Nad střední částí štítu se zvedá segmentově vypjatý nástavec. Dvorní průčelí jednoosé s malým okénkem ve štítu. Okno v přízemí trojdílné, předělené v horní třetině poutcem, okno v prvním patře dvoukřídlé, šestitabulkové, v druhém patře balkónové dveře. V prvním patře pavlač s kovaným zábradlím, ve druhém patře balkón s totožným zábradlím. Při jižní straně domu navazuje jednopatrové kolmé křídlo kryté strmou pultovou střechou. Boční křídlo je trojosé, okna v prvním patře dvoukřídlá, šestitabulková, osazená v líci, ven otvíravá. Fasáda hlavního traktu včetně bočního křídla je opatřena hladkou omítkou s nátěrem bílé barvy, nečleněná. Nad přízemím bočního křídla jsou osazeny železné trojúhelné konzoly, nad nimi oplechovaná kordonová římsa. Ve štítu bočního křídla prolomen v prvním patře okenní otvor vyplněný luxfery, napravo vstupní dveře, do podkroví prolomen čtvercový otvor. Dvůr částečně zadlážděn půdovkami, zbytek zatravněn. V zahradě nízký zděný přístřešek.