městský dům

Řadový patrový dům na téměř čtvercové parcele je do ulice obrácen tříosým průčelím (v 1. p. jsou osy čtyři). Okrovou barvu fasády doplňují bílé architektonické prvky. Přízemí je prolomeno v 1. ose segmentově zaklenutým portálem s profilovaným ostěním a dvoukřídlými dveřmi s diagonálně seskládaných prken s hladkou klapačkou a profilovanou římsou nadsvětlíku. V další ose jsou v širokém pravoúhlém profilovaném ostění osazena dvoukřídlá vrata v historizujícím stylu z diagonálně poskládaných latěk a nadsvětlíkem děleným do dvanácti tabulek. Poslední osu zaplňuje okno typu T v profilovaném ostění - stejná jsou i ve čtyřech osách prvního patra. Nad prvním patrem probíhá nevýrazná profilovaná římsa, na kterou navazuje atika se spodní částí dělenou hladkými pilastry s římsovými hlavicemi na tři pole - v krajních jsou osazeny žaluziové okenice (s okrovým nátěrem) a ve střední okno typu T. Všechny otvory rámují hladké šambrány s lichoběžným klenákem uprostřed horní lišty. Pilastry nesou bohatě profilovanou oblamovanou korunní římsu, nad kterou se zvedá horní část štítu opět dělená pilastry na tři pole - nižší krajní vyplňuje ornament napodobující zábradlí - oválné profily jsou napojeny na dva vertikální pruty, prostřední vyšší část je dekorována stylizovanou vázou s rozvilinami. Zbytek domu pro REI nezpřístupněn. Popis interiéru viz evidenční list nemovité památky - zpracovala ing. Novotná 1989.